NAJNOVIJE 

  • KB

Poklon s pričom


Centar za rehabilitaciju Zagreb (CERZE) svoje je proizvode nastale unutar inicijative Poklon s pričom, zahvaljujući sponzorstvu webshop platforme Mama Market, učinio dostupnima široj javnosti.

Osim primarnih usluga koje uključuju obrazovno odgojne programe i rehabilitacijski rad, Centar za rehabilitaciju Zagreb djeluje i kroz mnoge međunarodne i domaće projekte, programe i radionice. Iz jedne od takvih radionica nastala je i spomenuta inicijativa Poklon s pričom.

Poklon s pričom nastaje na inkluzivnim radionicama gdje korisnici centra u sklopu radne terapije, a uz pomoć asistenata sudjeluju u izradi proizvoda za djecu. Najčešće korisnici vezu na platnu, a radni asistenti bojaju vezene motive, šiju i formiraju gotov proizvod.

Neki od korisnika posjeduju izvanredan talent za crtanje, pa se njihovi motivi rado koriste kao predlošci za proizvode.

Ovaj trud i rad te viši cilj iza svega prepoznale su osnivačice Mama Marketa, webshop platforme namijenjene malim domaćim proizvođačima iz domene bebe/djeca/mame proizvoda.

-U svakom čovjeku postoji težnja biti društveno koristan i mi to našim korisnicima omogućujemo, ističe Katarina Solaković, radni asistent na inkluzivnim radionicama Centra za rehabilitaciju Zagreb te nastavlja: Prihod od prodaje radova koristimo na kupnju repromaterijala i na ono najbitnije, za nagrade za svakoga od njih, kako bi im se pružila dodatna motivacija za trud i rad.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM