NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

"Majstori" će popraviti Zagreb


Koliko god situacija bila teška i nepredvidiva, uvijek postoji svjetlo na kraju tunela, makar kroz smijeh i pozitivu. Za potresom ranjeni Zagreb i njegove ljude to je u ovom trenutku dovoljno.

Upravo takvu pozitivu Zagrepčanima ovih dana nude glumci kazališta Moruzgva koji obilaze grad s bušilicama i pilama u rukama i naravno, vjeruju u bolje sutra. Uz to promoviraju svoju novu predstavu “Majstori” koja govori o potresu u Zagrebu.

Premijera će se održati 25. rujna u Rijeci u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, 26. rujna u Karlovcu u Gradskom kazalištu Zorin dom, a zagrebačka premijera ugledat će svjetlo dana u kazalištu Vidra 27. rujna, Također, 04., 23. i 25. listopada su dodatni termini u kojima će moći uživati zagrebačka publika.

Kazalište Moruzgva je kazalište čije su teme uvijek bliske čovjeku jer se svojim predstavama bavi aktualnim pitanjima domaće stvarnosti. To je i ono što ih motivira – omogućiti publici da iz druge perspektive sagleda svijet ili olakšati misli te barem na trenutak, izmamiti osmijeh čak i nad teškoćama suvremenog življenja.

Autorica predstave je Ana Tonković Dolenčić, a za režiju je zaslužan Krešimir Dolenčić. Izvrsna glumačka podjela – Petra Dugandžić, Ecija Ojdanić, Jasna Palić, Matija Šakoronja, Slavko Sobin, Hrvoje Barišić i Dražen Bratulić, sjajno utjelovluje svoje uloge. Scenografiju potpisuje Irena Kraljić, dok je za kostimografiju zadužena Martina Ptičar, a cijelu priču lijepo zaokružuje glazba Maria Mirkovića.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM