NAJNOVIJE 

  • KB

Trail utrke na Medvenici do ljeta 2021.

Nakon održane prve virtualne trail utrke, u lipnju ove godine, organizatori žele nastaviti s utrkivanjem na Medvednici, ali uživo tj. na klasični način.

Tako je nastala Medvednica trail liga koja će trajati od rujna 2020. pa sve do srpnja 2021.

U 11 kola, trail trkači isprobat će poznate, ali i nepoznate trail staze te iskusiti Medvednicu po svim godišnjim dobima.

Svaka staza bit će duga između 10 i 15 kilometara što znači da je prilagođena i onima koji su već iskusni trkači i žele uhvatiti rezultat, ali odlična i za one trkače s manje iskustva koji tek isprobavaju ovakav način natjecanja.

Bidrovec trail prvo je kolo lige i starta 20. rujna točno u 9.00 kod brane Bidrovec u istoimenom zagrebačkom naselju podno Medvednice. Ruta sadrži sve terene – planinarske staze, makadam i malo asfalta, a okrepa će biti dostupna u cilju.

Prijave su otvorene na www.medvednicatrail.run do 17. rujna, a broj sudionika ograničen je na 200. Tu je objavljen i kalendar natjecanja.

Za sve trail trkače u Hrvatskoj, pokrenut je visinski izazov u Medvednica trail grupi na Strava platformi.

Izazov će trajati mjesec dana (prvi od 1.9. do 30.9., drugi od 1.10. do 31.10. i tako sve do srpnja 2021. godine). Na kraju svakog mjeseca proglasit će se i nagraditi najuspješniji trkač ili trkačica – onaj tko skupi najviše visinskih metara.

Više informacija o samom izazovu nalazi se na www.medvednicatrail.run te na društvenim mrežama INSTAGRAM.com/medvednicatrail & FACEBOOK.com/medvednica.trail.