NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Poziv Zagrepčanima: Provedite rujan na Krku


Tko je čekao rujan da potroši svoj godišnji idmor, dobro je odabrao. Od samog početka temperature su ljetne, a turista ne manjka.

Poznato je da Zagrepčani rado posjećuju Crikvenicu, Selce, ali najdraži im otok Krk i slikovita mjesta poput Punta, Dobrinja, Košljuna, Porta itd.

Otočani to znaju pa upravo sada poizvaju Zagrepčane da se vrate na otok i uživaju i u rujanskim danima.

“Dobro došli doma” slogan je koji u punom smislu te riječi dočarava ugođaj koji goste čeka na svim lokacijama, bilo da su u pitanju plaže, parkovi ili hoteli.

Putovanja uvijek vežemo i za ugađanje nepcima, a kad je Krk u pitanju, izazova je puno.

Prvi proizvod u Hrvatskoj zaštićen na razini Europske unije, upravo je bio – krčki pršut. Brojni maslinici pozivaju vas na uživanje u maslinovom ulju, ali i u ribi i krčkom siru, zaltnoj žlahtini.

I kada se zasitimo brojnim delicijama na redu je kultura.

Pod etiketom Rijeka 2020. – Europska prijestolnica kulture do 30. rujna 2020. godine u Kulturnom centru Infeld u Dobrinju traje jedinstvena izložba Stars & Guitars koja spaja djela Andyja Warhola i druge pop art umjetnike s rijetkim gitarama iz Zbirke Infeld. Čak 120 slika, grafika i printova te 30 impresivnih gitara bit će pravi kulturni začin ljetu.

Možete ići i putevima glagoljaša, posjetiti živopisni Košljun, samostan u Portu itd.

I kad smo već tamo domaći često upitaju jeste li znali da je na ovom čarobnom otoku sve u znaku broja sedam? - Sedam se puta uspješno obranio od gusara, sedmi po redu knez Frankopan bio je posljednji krčki knez, a danas otok Krk mami svoje posjetitelje sa sedam glavnih središta, koje je najbolje istražiti upravo u ovom dijelu godine.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM