NAJNOVIJE 

  • KB

Terry Fox Run - virtualno

Jedan dan. Na tvoj način”- moto je ovo ovogodišnjeg izdanja najpoznatije svjetske humanitarne trke Terry Fox Run koja će, unatoč svim izazovima nastalima zbog pandemije, biti održana u brojnim gradovima i državama.

Posebna je ovo godina za veliki Maraton Nade, koji je pokrenuo kanadski mladić Terry Fox, jer će proslaviti veliki 40. rođendan, a pamtit će se kao prvo virtualno izdanje.

Zbog sigurnosti i zdravlja, organizatori pozivaju sve ljude velikog srca da se na jedan dan i na svoj način još jednom udruže u jedinstvenoj borbi protiv raka. Plemenitoj akciji pridružit će se i hrvatska Terry Fox Run obitelj, a 21. izdanje započet će u subotu 12. rujna, prodajom poznatih majica s Terry Fox vizualom.

Humanitarna akcija održava se u organizaciji agencije MPG i Veleposlanstva Kanade, u suorganizaciji s Hrvatskom ligom protiv raka i suradnji sa Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom XOXO, kao i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

U proteklih 39 godina prikupljeno je više od 800 milijuna dolara za istraživanje raka u svijetu. Hrvatska će i nakon ovogodišnje akcije prikupljeni iznos donirati Institutu Ruđer Bošković za daljnja znanstvena istraživanja raka

Početak ovogodišnje humanitarne akcije započet će u subotu 12. rujna, u Bogovićevoj ulici od 10 do 14sati, kada je predviđena tradicionalna humanitarna prodaja majica. One će se moći kupovati i dalje, sve do 30. rujna i to narudžbom putem Facebook stranice www.facebook.com/TFRCroatia, uz potvrdu uplate aplikacijom KEKS Pay.