NAJNOVIJE 

  • KB

Na redu je "Red panike" u Blatu


U Blatu, kod nezavršene Sveučilišne bolnice, Izvedbeni kolektiv BADco, premijerno će izvesti predstavu pod nazivom “Red panike”, 12. i 13. rujna u 19 sati.

Rad panike posljednji je dio trilogije započete predstavom Iskop izvedenom 2018. g u kući arhitekta Vjenceslava Richtera, a nastavljene predstavom rePublika u orkestru koja je premijerno održana u HNK Ivan pl. Zajc u listopadu 2019. u Rijeci.

Trilogija tematizira veze rada, utopije i konfrontacije s nemogućnostima u vrijeme prijetnje klimatske katastrofe.

Rad panike je događanje na zelenim brdašcima remetinečkog Blata koji su nastali odlaganjem građevinskog otpada.

Taj infrastrukturni prostor ostaje nam nesaglediv unatoč slikovitosti tehnološkog krajolika kojeg je prisvojila priroda. On je inverzija prostorâ ljudskih razmjera u kojima svakodnevno obitavamo. Rad panike je događanje nastalo u obustavljenom vremenu pandemije. Vremenu iznenadnog kraja i neizvjesnog ponovnog početka. Međutim, da bi nešto moglo završiti a novo započeti, da bi naša svakodnevica mogla postati drugačija, promjena prvo mora biti moguća u infrastrukturnom prostoru.

Na tom terenu izvlače se obrisi i iskopavaju ukopine onoga što ne može i onoga što možda može nastati. Izvedba: Nataša Antulov, Ana Marija Brđanović, Ema Crnić, Ana Kreitmeyer, Marta Krešić, Nikolina Pristaš, Kalliopi Siganou, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Evita Tsakalaki.

Orkestar: Zagrebački orkestar ZET-a

Režija: Goran Sergej Pristaš

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM