NAJNOVIJE 

  • KB

Osniva se i treća zajednica za osobe s autizmom


Na svečanoj press konferenciji održanoj u Hotelu International, Udruga za autizam – Zagreb predstavila je projekt „Naš plavi svijet“ – osnivanje treće životne zajednice za odrasle osobe iz spektra autizma u selu Vukšinac.

Pored postojećih životnih zajednica, u selu Mostari u Zagrebačkoj županiji i stanu u zagrebačkom naselju Novi Jelkovec, Udruga za autizam – Zagreb je za potrebe osnivanja svoje treće zajednice od Zagrebačke županije i Osnovne škole Dubrava dobila u tridesetogodišnji najam staru područnu školu koja će prema projektu arhitektice Monike Tomić biti adaptirana u životnu zajednicu za osam odraslih osoba s poremećajem iz spektra autizma.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u 100% iznosu.

Ovaj izniman i veliki uspjeh na svečanom predstavljanju projekta pozdravila je gđa Marija Pletikosa, državna tajnica i izaslanica Vlade Republike Hrvatske.

Gđa Marinka Bakula Anđelić, zamjenica pročelnice gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u ime gradonačelnika i Grada Zagreba najavila je već nove projekte i suradnje s Udrugom.

Zamjenik načelnika općine Dubrava koja je partner na projektu, gospodin Ante Grizelj, istaknuo je važnost ovakvih projekata u ruralnim sredinama, ali i izvrsnu suradnju s Udrugom koja traje već duži niz godina.

Istodobno s gradnjom i adaptacijom stare područne škole u treću životnu zajednicu, Udruga će u partnerstvu s Općinom Dubrava ostvariti i drugi dio projekta – uređenje senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe sa invaliditetom u samom središtu općine Dubrava u Zagrebačkoj županiji.

Razdoblje provedbe projekta 01.07.2020. do 01.01.2023.