NAJNOVIJE 

  • KB

Dan hrvatskih voda u znaku odvajanja otpada


U ponedjeljak, 7. rujna, u 11:30 sati, na Trgu bana Jelačića, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc.dr.sc. Olivera Majić pozdravit će prisutne na manifestaciji „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“ u sklopu koje se obilježava Dan hrvatskih voda.

Manifestacija će se održavati na tri lokacije: Trg bana J. Jelačića – Cvjetni trg – park Zrinjevac gdje će se posjetitelji educirati kako odgovorno odvajati otpad u za to predviđene spremnike.

Na svim lokacijama bit će glazbeni nastupi, različite igre, kolo sreće, bubble football, streličarstvo, podjela vreća za razvrstavanje otpada, edukacija o očuvanju okoliša, nagradna igra o razvrstavanju otpada te kutak za najmlađe koji će uz pomoć bojanki i društvenih igara – Ekodrom i Ekoforija – učiti o zaštiti okoliša.

Cilj projekta je edukacija i povećanje svijesti o odvajanju otpada te je prijavljen i odobren za sufinanciranje u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, prihvatljivog u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.