NAJNOVIJE 

  • KB

Škola Pongračevo do iduće školske godine

-

Stara poslovica kaže da sa znanjem, dolazi i imanje. Ova je investicija dokaz da nam je obrazovanje prioritet te da Grad Zagreb prepoznaje potrebe svojih građana. Kontinuirano ulažemo napore za stvaranje boljih uvjeta života, školovanja i sigurnosti za svoju djecu i žitelje. rekao je gradonačelnik Bandić.prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju Područne škole

Pongračevo u Baštijanovoj ulici. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je kazao da će nova škola biti opremljena s osam klasičnih učionica, četiri specijalizirane učionice, kuhinjom, knjižnicom i sportskom dvoranom skupa s pratećim administrativnim prostorima.

Po završetku radova, škola će imati kapacitet od 12 odjela za učenike od 1. do 4. razreda te nakon završetka druge faze izgradnje još toliko razrednih odjela za učenike od 5. do 8. razreda. Zamišljeno je da škola u konačnici radi u jednoj smjeni. Završetak radova i otvorenje nove škole očekuje se do početka nastavne godine 21./22 Nakon polaganja kamena temeljca, gradonačelnik Bandić obišao je i neke od aktualnih radova u Gradskoj četvrti Trešnjevka - sjever, a prva lokacija bila je Hokejski centar u Zagorskoj ulici gdje je u tijeku uređenje pomoćnog terena. Posjetio je i Mjesni odbor Dr. Ante Starčević gdje su u tijeku radovi na uređenju trim parka i sanacije objekta mjesne samouprave. U Parku Stara Trešnjevka su pri kraju radovi na uređenju parka za pse koji se prostire na oko 1 000 m² travnjaka. Kako se čulo, postavljani su stolovi i klupe, posude za otpatke, koševi za pseći izmet, urbana oprema, ograde, opločena su šetališta te postavljani novi rubnjaci. Posljednja točka obilaska bila je u Mjesnom odboru Samoborček gdje su nedavno završili radovi na uređivanju nogostupa u Ulici Božidara Adžije u dužini od 180 metara.