NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Durica će pozdraviti prvašiće


U očekivanju službenog naputka Grada Zagreba, osnivača svih gradskih kazališta, Žar ptica će započeti s matinejama za građanstvo, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama.

Prva matineja Durica – Male ljubavi, bit će u nedjelju 6. rujna u 11 sati, a besplatna je, jer je zamišljena kao dobrodošlica svim novopečenim prvoškolcima. Poznati strip Ivice Bednjanca, na scenu je prema dramaturškom predlošku Dunje Fajdić, koja istovremeno nosi i glavnu ulogu, režirala Renata Carola Gatica.

Priča o Durici, Bibiju i Leli, o velikom prijateljstvu malih ljudi, koji su upravo krenuli u prvi razred, moći će gledati ograničeni broj gledatelja, maksimalno pedeset, zbog poštivanja obveznog razmaka i novog rasporeda sjedenja.

Besplatne ulaznice preuzimat će se sat vremena prije početka predstave.

Odgođena premijera predstave Malac Komalac, održat će se 23. rujna, a priča je to o neobičnom komarcu Zorana Pongrašića koji ne zna reći slovo “r”, u režiji Lawrencea Kiirua.

Istovremeno se započinje s radom na novoj predstavi Hoću – neću, Vesne Kosec Torjanac i u režiji Dubravka Torjanca. Riječ je o scenskoj igri u kojoj se koriste motivi narodne priče Pošla koka u dućan. Premijera se očekuje krajem listopada.

U Žar ptici se intenzivno razmišlja i o novim mogućnostima prisutnosti kazališta u školama, kao nadopuna njihovom nastavnom programu, jer – što je dječje kazalište bez djece i smijemo li djeci i u vrijeme krize uskratiti mogućnost zabave, čarolije i komunikacije s umjetnošću, koju kazalište nudi?

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM