NAJNOVIJE 

  • KB/ Dizjan.hr

Započeo je Međunarodni festival fotografije


U Muzeju suvremene umjetnosti započeo je Međunarodni festival fotografije Organ Vida i sve je spremno za njegovo ovogodišnje, s obzirom na epidemiju koronavirusa, neuobičajeno izdanje koje unatoč svemu donosi i nove sadržaje.

Festival se održava bijenalno i vodi ga peteročlani kolektiv, Barbara Gregov, Lovro Japundžić, Klara Petrović, Luja Šimunović i Lea Vene, koji se u pripremi programa suočio s ‘novonormalnim’ poteškoćama kod organizacije kulturnih događaja, ali su uspjeli realizirati veći dio onoga što su planirali.

“Neodlučne slike”, središnja tema jedanaestog izdanja Festivala, odgovor je na sve veću prisutnost fotografske slike potpomognutu velikom popularizacijom društvenih mreža, od privatne komunikacije, marketinške i industrije video igara, do suvremene umjetnosti.

U tom se kontekstu u MSU održavaju tri site-specific izložbe/instalacije pozvanih međunarodnih umjetnika i umjetnica Meriem Bennani, Filipa Custica i Victore Sin.

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti na mjesec će dana ugostiti glavnu izložbu nazvanu “Neodlučne slike”, grupne izložbe deset finalista odabranih na natječaju provedenom početkom godine.

U Galeriji Karas i Zvonimir bit će orvorene izložbe naših umjetnika.