NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

ZOO - Još pet do 100


Šetajući Zoološkim vrtom sigurno ste primijetili nekoliko napisa koji poručuju da će za pet godina ZOO vrt Zagreba proslaviti 100 godina - "Još pet do100".

Nešto stariji od Tržnice Dolac s prvim danima ljeta proslavio je 95, ali još uvijek se osjeća svečarski duh i tako će biti tijekom cijele ove godine.

ZOO je obnovljen, mnogo je novih nastambi, šetnice su uređene, životinje, zadovoljne. Kada je timaritelj u nastambu majmuna dobnio svježe jabuke i paprike oduševljenju nije bilo kraja. Žičana ograda nije bila nikakva prepreka za uspješan lov zrelih plodova.

Uživao je i mali klokan u tobolcu svoje mame, morski lavovi prošli su najbolje, jer im je na 30 stupnjeva godila hladna voda uređenog bazena.

Gledajući ih, nekoliko mališana zavapilo je da bi i oni rado uskočili u bazen i ronili s njima.

Mnogi posjetitelji su svratili na ručak i vrlo jeftino nahranili cijelu obitelj u restoranu "Kod morskog lava", gdje se, primjerice, pljukanci s tartufima mogu dobiti za 35 kuna.

Školarci, ali i stariji, s edukativnih panoa su mogli saznati koja životinja najbrže trči, koja najduže spava, koliko koja vrsta nosi mladunče itd.

Tko zna što nas još čeka u svečarskoj godini. Pa, sretan 95-ti !