NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Gradonačelnik u GČ Maksimir

-Od ukupno 435 obrazovnih objekata, njih 175 smo bili primorani obnoviti uslijed potresa. Od toga, samo njih 14 neće biti uporabljivo do početka školske godine, istaknuo je gradonačelnik Bandić.prilikom obilaska Gradske četvrti Maksimir.

Sa suradnicima i predstavnicima trgovačkih društava obišao je Dječji vrtić Bukovac i Osnovne škole Ivana Filipovića i Vladimira Nazora te neke od aktualnih radova u Gradskoj četvrti Maksimir.

Ravnateljica DV Bukovac Gordana Lukačić je objasnila da je zgrada u kojoj je smješten vrtić oštećena tijekom potresa te dodala da su radovi na rekonstrukciji šest sanitarnih čvorova i dva glavna ulaza u vrtić pri kraju. Zamijenjeni su stropovi, obnovljeni zidovi te je postavljena nova stolarija.

Vrtić počinje s radom već 1. rujna. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić rekao je da je ovaj vrtić jedan je od 160 objekata osnovnih i srednjih škola te vrtića na kojima su predviđeni radovi rekonstrukcije do početka školske godine.

- Grad je nastavio i s izgradnjom novih objekata tako da će do kraja listopada svoja vrata otvoriti pet novih dječjih vrtića, najavio je pročelnik Lovrić. Za OŠ Ivana Filipovića rekao je da je ovo još jedan objekt u kojem će učenici po završetku radova imati sigurnije uvjete te uredniju školu.

Radovi će biti gotovi sredinom listopada. Ravnatelj OŠ Vladimira Nazora Ivica Brkić je istaknuo da je objekt škole u ulici Jordanovac pretrpio značajnu štetu tijekom potresa.

Kraj radova se očekuje do početka školske godine, a obuhvaćaju kompletnu sanaciju oštećenja nastalih u potresu, uključujući sanaciju zidova, stropova, stolarije te uklanjanje dimnjaka koji je predstavljao ugrozu. U sklopu obilaska, gradonačelnik i njegovi suradnici obišli su i radove na izgradnji autobusnih stajališta u ulicama Bukovac i Oboj koje izvodi podružnica Zagrebačke ceste. Predviđeni završetak radova na stajalištima koja se nalaze u blizini škola i vrtića se očekuje do početaka školske godine.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM