NAJNOVIJE 

  • KB

Južni ulaz u Zagreb postat će Buzin City Island


Atraktivno zemljište u Buzinskim krčima više ne zjapi prazno.

Naime, ovih su dana na prostor uz glavnu cestu koja spaja metropolu s Velikom Goricom i Zračnom lukom, stigli bageri.

Epilog je to dugogodiš je price o južnom ulazu u grad Zagreb i najava početka realizacije jedne od najvećih investicija u Hrvatskoj.

Poslovno naselje na osamdeset tisuća kvadrata zemljišta, s 250.000 m² uredskog prostora realizirat će se u pet faza, a cjelokupan projekt vrijedan je dvije milijarde kuna.

Kada radovi budu završeni, južni ulaz u metropolu postat će Buzin City Island te će, otkriva voditelj projekta Marijo Tomić, imati sve sadržaje potrebne radnom čovjeku u vrijeme i izvan njegova radnog vremena.

Investitor ovog projekta je kompanija City Island d.o.o. sa sjedištem u Rugvici, a glavni projektant je splitska tvrtka MIG arhitekti.

Glavni izvođač radova je KFK, regionalni lider u proizvodnji aluminijsko–staklenih fasada.

Projekt Buzin City Islanda gradit će se u pet faza, objašnjava nam Tomić.

-Ne gradi se klasično, nego će se graditi više različitih zgrada, u nekoliko faza. Rok za završetak prve faze je 24 mjeseca.

Gradilište je podijeljeno na dvije parcele, zonu A i zonu B, a sagradit ćemo dvadesetak poslovnih zgrada, iznosi podatke Tomić te dodaje da je u prvoj fazi koja je tek na početku, predviđena gradnja različitih poslovnih prostora. U prvoj fazi gradit će tako i hotel s 200 soba i kongresnim centrom, tri poslovne zgrade u kojima će biti smještene i multifunkcionalne dvorane te studio.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM