NAJNOVIJE 

  • KB

Nekoliko pravila za početak školske godine


Škola počinje 7. rujna, a osnovno je pravilo da treba održavati distancu, ne miješati učenike različitih odgojno obrazovnih grupa i pojačati higijenu, dok će maske biti obvezne samo za učenike viših razreda ukoliko nema prostora za distancu, objavilo je Ministarstvo obrazovanja.

Osnovno pravilo je da u školu ne ide onaj tko ima simptome zarazne bolesti, koji je u samoizolaciji ili ima saznanja da je zaražen Covidom-19, a osnovne postavke u suzbijanu bolesti su da treba održavati fizički razmak, smanjiti kontakt među odgojno obrazovnim grupama, te pojačati higijenu, osobnu i prostora, kazala je Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a i koordinatorica Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021.

Predmetnu nastavu, rekla je, treba održavati na način da učenici dolaze u kontakt sa što manjim brojem nastavnika tijekom jednog dana ili razdoblja

-Predlaže se dvosatna ili trosatna nastava, rad u dvije smjene, da ne počinje nastava za sve u isto vrijeme, razlomiti i vrijeme odmora, kazala je Pavić Šimetin predstavljajući u ponedjeljak u Ministarstvu obrazovanja upute za početak školske godine.

U uputama se predlaže osiguravanje i zamjenskih prostora u školi u slučaju prevelikog broja učenika u nekoj učionici kako bi se mogla provoditi distanca od 1,5 metra za osnovnoj školi odnosno od 2 metra u srednjoj školi.