NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

Radovi traju na 82 škole


Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs potvrdio je da će 7. rujna učenici početak nastave dočekati u svojim školskim klupama, no u Zagrebu oko 6500 djece neće svoj prvi dan nove školske godine provesti u svojoj matičnoj školi. Naime, nakon potresa utvrđena je šteta na 175 gradskih škola i vrtića, od čega je do danas obnovljen 91 objekt.

U tijeku su, ujedno, radovi na još 82 objekta, od čega bi njih 69 trebalo biti spremno za početak nove školske godine. No, 12 škola, od čega pet osnovnih i sedam srednjih, jako je stradalo u potresu, zbog čega nisu sigurne za boravak djece tako da će učenici iz tih škola nastavu pohađati u drugim školama koje su do sada imale organiziranu jednosmjensku nastavu.

Na popisu oštećenih škola su OŠ Bukovac, OŠ Petra Zrinskog, OŠ dr. Ivana Merza, OŠ Miroslava Krleže te OŠ Vugrovec, odnosno PŠ Kašina. Među srednjim školama teško su stradali Gornjogradska gimnazija, Gimnazija Tituša Brezovačkog, Prva ekonomska škola, Hotelijersko-turistička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Škola za klasični balet te Umjetnička plesna škole Silvije Hercigonje.