NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Šest vrsnih koncerata Scene Amadeo

Dugogodišnji dom Ljetne Scene Amadeo, u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, ovoga ljeta je zbog potresa preseljen u atrij Klovićevih Dvora.

Evo koje koncerte pripremaju:

U utorak, 18.08. očekuje nas nastup deset vrsnih glazbenika, okupljenih u Ansambl Acoustic Project koji će izvesti Folklornu fuziju. Folklorna fuzija projekt je stvaranja glazbenog programa inspiriranog bogatstvom folklornih tradicija koje još uvijek opstoje kao živuće tradicije na ovim prostorima.

U srijedu, 19.08. nastupit će Komorni sastav „Harlequin Art Collective“ koji je osnovan u Zagrebu početkom 2018. godine na inicijativu Danija Bošnjaka s ciljem da publici ponudi neobičan i novi zvučni kolaž. Ova sasvim netipična kombinacija instrumenata i glasa, koji bi se isprva mogli činiti nespojivima, ima za rezultat kompaktan i stabilan total zvuka kojemu ne nedostaje niti mase niti mogućnosti za delikatno nijansiranje boja.

U četvrtak, 20.08. koncert će održati Grupa Duende i gosti. Koncert u spomen prerano preminulom basistu grupe Duende Nenadu Jalševcu-Nenčiju koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv osobni i profesionalan trag na Sceni Amadeo. Kao vrsni majstor tona Nenči je povijesni muzejski atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, u kojem Scena AMADEO djeluje od 2000. godine, učinio mjestom zvučne čarolije za publiku i brojne umjetnike, koji se upravo zbog tog specifičnog sounda rado vraćaju na našu Scenu.

U petak, 21.08. na Scenu dolazi pijanist Aljoša Jurinić koji će održati spomenik Beethovenu: koncert u povodu 250. godišnjice rođenja Ludviga van Beethovena.

Nedjelja, 23.08. donosi nam nastup Mateja Meštrovića koji će održati Praizvedbu djela naručenog za Scenu AMADEO. Matej Meštrović (1969) bez sumnje je najsvestraniji umjetnik na hrvatskoj kulturnoj sceni.

Svi koncerti počinju u 20:30 sati u Galeriji Klovićevih dvora.

Ulaznice dostupne na: ulaznice.hr/r/Ljetna_Scena_Amadeo

Više o programu na: www.scenaamadeo.hr

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM