NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

Restart: prijave za buduće filmaše do 20.rujna

Škola dokumentarnog filma udruge Restart ulazi u desetu godinu rada i raspisuje prijave za upis nove generacije budućih dokumentarista.

Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se u Zagrebu od listopada 2020. do veljače 2021., a prijave traju do 20. rujna! Zasnovana na ideji da je filmski medij danas dostupan svima i da je svakome moguće izraziti se jezikom filma,

Škola dokumentarnog filma iz godine u godinu omogućuje svojim polaznicima u usvajanju osnovnih i naprednih vještina potrebnih za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Za razliku od tradicionalnog načina podučavanja filma koji je proces razlagao na odvojene faze i postupke, u Restartovoj Školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti.

Cijeli program organiziran je kao organski sustav koji polaznike uči vještinama potrebnim za stvaranje dokumentarnog filma: osnovama snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije, omogućujući svojim polaznicima da postanu kompletni autori i autorice.