NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ

U srijedu počinje najveći ulični festival

Cest is d Best je najstariji i najveći ulični festival u Hrvatskoj koji se u Zagrebu neprekidno održava od 1997. godine, a u posljednjih desetak godina značajno je proširio program te je zauzeo i vrlo važno mjesto na međunarodnoj festivalskoj sceni.

U 24. izdanju festival će posjetiteljima ponuditi više stotina sati programa u kojemu će svoje vještine i talente izraziti brojni glazbeni, scenski i likovni umjetnici, kao i drugi građani koji će sudjelovanjem u različitim akcijama obogatiti vrlo zanimljiv i raznolik program.

Glavne festivalske pozornice ove su godine smještene na Zrinjevcu te EU i Cvjetnom trgu, a građani će nastupe cirkuskih, likovnih i glazbenih umjetnika također moći doživjeti u Bogovićevoj, Gajevoj, Praškoj i Tkalčićevoj ulici.

Zemlja partner ovogodišnjeg festivala je Indija pa će posebno glasno i šareno predstavljanje dijela indijske kulture biti prezentirano na samom početku Cest is d Besta u srijedu, 19. kolovoza prilikom festivalske povorke.

Program za najmlađe i ove će godine biti na Zrinjevcu gdje će svakoga dana od 10 sati bit će organizirane likovne, eko i edukativne radionice, zatim će svi posjetitelji moći učiti osnovne cirkuske vještine poput žongliranja, vrćenja koluta, hodati po žici ili plesati na svili. Za djecu će svakoga dana biti organizirane kazališne, lutkarske i cirkuske predstave, a svim posjetiteljima biti će dostupni sportski rekviziti za rekreaciju i zabavu na travi te će moći vježbati jogu ili učiti plesne korake.