NAJNOVIJE 

  • agm4317

Art Zagreb za kraj kolovoza


Mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, kustosa i ljubitelja umjetnosti u najširem smislu - kratko rečeno Art Zagreb, Trebao je biti održan u proljeće, a dočekat će gotovo kraj ljeta. Ipak, održat će se usprkos koroni i to od 27. do 29. kolovoza i to u Tehničkom muzeju.

Art Zagreb na područje likovne umjetnosti primjenjuje suvremene marketinške principe i alate s ciljem poboljšanja promocije i prodaje umjetnina. Time likovnu umjetnost otvara, novoj, suvremenoj publici.

Dok će se u prizemlju, na prodajnom sajmu, predstaviti najbolje galerije i umjetnici prisutni na hrvatskom tržištu umjetnina, kat je rezerviran za tri izložbe — TRILIK(A3), Marš iz mog horoskopa! i Projekcija mraka.

TRILIK(A3) je multimedijalna izložba alumnija i diplomanata triju hrvatskih umjetničkih akademija — zagrebačke, riječke i osječke.

Skupnom izložbom, Marš iz mog horoskopa!, kustosica Selma Hafizović, kroz radove pet umjetnika prikazuje razvoj identiteta kao pojavu ili rezultat vjerovanja u kapitalističko, razvojno, oblikovanje identiteta.

Svjetlosnom instalacijom Projekcija mraka, Ivan Lušičić Liik, u središte postavlja nevidljivi objekt. Kako se objekt rotira, njegova struktura se otkriva kroz sjene na zidu, kao animacija 3D skeniranja objekta.

Vrt Hale V bit će pozornica dvaju koncerata. Na otvorenju Art Zagreb 2020. zagrebački psych funk kvintet Nemanja predstavit će novi album, Cosmic Disco, nastao kao odgovor na Tibetansku knjigu mrtvih. Sara Renar, zagrebačka kantautorica eksperimentalno-indie-pop izričaja suptilnih melodija u nastupima koristi i kazališne elemente.