NAJNOVIJE 

  • KB/ZAGREB.HR

Resniku neće ništa faliti

-

Do sada su naša djeca išli u školu u Petruševcu, Kozarom boku ili Peščenici, ali zahvaljujući dobroj suradnji s Gradskom upravom i gradonačelnikom, omogućili smo im da pohađaju novu školu i vrtić u njihovom naselju, u Resniku, izjavio je predsjednik MO Dominik Žibrat.

Gradonačelnik je, prilikom obilaska naselja, potvrdio da ovakve zahvate Resnik već dugo čeka, ali će zato od kraja rujna imati sve na jednom mjestu: školu, vrtić, prostorije mjesne samouprave i vatrogasni dom.

Na adresi Žitnjak 59 planira se izgradnja nove ambulante Doma zdravlja Zagreb – Istok, odnosno Ambulanta Žitnjak.

Do sada je najbliža ambulanta bila u Petruševcu, a po završetku radova stanovnici Žitnjaka će imati i ambulantu i ljekarnu u svom dvorištu. Radi se na obnovi infrastrukture što uključuje rekonstrukciju kolnika, vodovod, odvodnju i plinofikaciju Žitnjaka.

Slijedi asfaltiranje svih ulica, izgradnja ugibališta, a uskoro se očekuje i izgradnju dječjeg vrtića.

U sklopu obilaska gradonačelnik je sa suradnicima obišao i ulicu Novi Petruševac gdje su se stanovnici godinama žalili na neadekvatnu oborinsku odvodnju.

-Ovo je zadnja ulica koju smo asfaltirali u Novom Petruševcu, a stanovnici su zadovoljni jer im više neće prijetiti opasnost od učestalih poplava zbog loše odvodnje, rekao je Bandić te je najavio da je u planu i podvožnjak ispod pruge u Petruševcu.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM