Zagreb dobio striparnicu

2.8.2020

 

 

Sve ljubitelje stripa razveselila je vijest da je Zagreb dobio striparnicu Torpedo, u Prolazu sestara Baković.

Dugogodišnji ravnatelj festivala Crtani romani šou, Slaven Gorički se nada da će ona postati mjesto susreta starih, ali i nekih novih ljubitelja stripa. 

-Cilj nam je biti poput torpeda, popularizirati strip te ga učiniti vidljivijim novijim generacijama. 

Marvelove Avengerse u hrvatskim kinima je pogledalo 70.000 ljudi. Volio bih da njih barem 50 posto posegne za istoimenim stripom - govori nam Gorički koji smatra da nas je kriza koju je izazvao koronavirus potakla da ponovno otkrijemo ljubav prema umjetnosti. 

-Strip je umjetnost koja spaja slikarstvo s književnošću i kao takva idelana je za mlade naraštaje koji tek otrkivaju svoje talente. Stoga nam je namjera, dakako, kada epidemiološka situacija to dozvoli, pokrenuti radionice crtanja stripa te scenaristike, kao i predavanja o devetoj umjetnosti - dodaje ravnatelj najvećeg strip festivala u ovom dijelu Europe. 

Crtani romani šou već 23. godinu okuplja najveća imena devete umjetnosti, a među ostalima na njemu su gostovali Enrique Romero, autor kultne Modesty Blaize, Stan Sakai, Milo Monara, David Lloyd, crtač V for Vendette, aktualni glavni Marvela C. B. Cebulski  i brojni drugi.

Neizostavni gosti festivala su i hrvatski crtači koji već više od dva desetljeća stvaraju najveće Marvelove i DC-eve ucpješice; Esad Ribić, Dalibor Talajić, Goran Sudžuka, Igor Kordej i drugi.

Please reload

U Plavom cekeru najbolji proizvodi

7.8.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM