NAJNOVIJE 

  • KB

Na Medveščaku radno


U redovitom obilasku gradskih četvrti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, posjetio je GČ Gornji grad - Medveščak. Voćarska ulica bila je prva destinacija gdje je u tijeku izgradnja plinovoda i novog kružnog toka. Direktor Gradske plinare Zagreb Tomislav Mazal je istaknuo da je rekonstrukcija plinovoda u Voćarskoj, u vrijednosti od šest milijuna kuna, najveća investicija Plinare u ovoj godini.

-Ovo je jedan od zadnjih čeličnih plinovoda u ovom dijelu grada koji ćemo zamijeniti polietilenskim cijevima. Radimo u četiri etape na trasi dugoj 3,5 km, rekao je.

Naglasio je da će se ovom rekonstrukcijom povećati sigurnost korisnika i sustava, a Plinari će značiti smanjenje gubitaka u mreži. Nakon radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda u ulici Matije Mesića na dijelu od Voćarske do Adolfa Vebera, putem malih komunalnih akcija asfaltirana je prometnica u punom profilu te je obnovljen kružni tok Voćarska-Grškovićeva-Bijenička-Mesićeva. Gradonačelnik je sa suradnicima posjetio i parkiralište u drvoredu Ulice Medveščak na kojem je započela treća i posljednja faza radova na uređivanju i proširenju. Posljednja točka obilaska bilo je parkiralište ispred Upravne zgrade Gradskih groblja na Mirogoju. Kako se čulo, u tijeku su radovi s kojima će se njegov kapacitet povećati za 130 parkirnih mjesta.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM