NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

Kreativna terapija uz boje i vino...


U ovim nimalo lakim vremenima u ljekarnama se povećala prodaja lijekova za smirenje, a odlasci na psiho - terapije postali su svakodnevna pojava.

Umjesto ovoga mnogi su se odlučili za kreativnu terapiju, uz kist, boje i čašicu finog vina.

Čini vam se nestvarno? Stvarno je. I to u Vodnikovoj 10.

Sliku koju naslikate možete ponijeti bilo kao uspomenu ili je pokloniti onome tko prvi ima rođendan.

Ako i niste talentirani za slikanje, uz pomoć profesionalnih slikara i njihovo vodstvo po predviđenim koracima, sami ćete sebe iznenaditi.

U Zagreb je ovu vrstu terapije donijela Martina Nikolova, mlada Bugarka, a cijelu priču osmislila je sa svojim zaručnikom Stevom Došenom.

-Ovakva vrsta događaja u svijetu je poznata već 13 godina, a ideja potječe iz SAD-a. Bilo mi je čudno da Zagreb to nema, kaže Martina.

Paint and Wine od samog početka mami mnoge Zagrepčane koji vole slikati, ali i one koji se jednostavno žele opustiti uz kist i čašicu vina.

Iako mladi par ovu vrstu događaja organizira tek godinu dana, zainteresiranost je i njih same iznenadila. Na svakom su događaju mjesta popunjena, a mnogi ga koriste kao način proslave rođendana, kao poklon ljepšoj polovici, ali i kao određenu vrstu terapije koja će odvratiti misli od svakodnevice.

Trenutno se Paint and Wine održava od četvrtka do nedjelje, a kada se situacija oko koronavirusa smiri, očekuju održavanje od utorka do nedjelje. Sve, dakako, ovisi i o zainteresiranosti, a koje trenutno ni najmanje ne nedostaje.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM