NAJNOVIJE 

  • KB

Histrioni i Mačak u vreći


Poznata francuska predstava Mačak u vreći Georgesa Feydeaua, ove će godine zabavljati Zagrepčane i njihove goste na Opatovini. Predstavu je režirao Damir Lončar.

Ovogodišnje, 35. zagrebačko histrionsko ljeto će početi 16. srpnja i trajati do 05. rujna. Pretpremijere će biti 16. i 17. srpnja u 21h.

Od 16. srpnja do 15. kolovoza će predstave igrati u 21 sat, a od 18. kolovoza do 5. rujna u 20 sati. Nedjeljom i ponedjeljkom predstava neće biti.

Radno vrijeme blagajne je od ponedjeljka do subote od 10 do 14h u Histrionskom domu (ulaznice u pretprodaji) i 2 sata prije početka predstave u parku Opatovina (moguća kupnja ulaznica samo za taj dan).

O predstavi Mačak u vreći:

Georges Feydeau autor je niza vodviljskih komedija koje su nasmijavale i zabavljale mondenu francusku publiku na prijelazu iz devetnaestoga u dvadeseto stoljeće.

Legendarna francuska liberalnost, ali i sposobnost za autoironiju zrcale se u njegovim farsama u kojima se ljudske mušice, bezazleni poroci i sitne gramzljivosti koriste za vrhunski zapletene fabule u kojima jedna zabuna vodi do druge dok autor svim likovima ne izmakne tepih pod nogama.

Mačak u vreći jedna je od njegovih izvođenijih komedija pa je poslužila kao idealan predložak za histrionski povratak u međuratni Zagreb, kada se naš grad razvija punom parom i živim punim plućima, ne zaostajući mnogo za europskim metropolama.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM