NAJNOVIJE 

  • KB/MČZ

Provedite ljetne večeri u Muzeju čokolade

Ako želite svojim ljetnim izlascima dodati nešto slatko i neodoljivo možete u petak i subotu ( 10. i 11. srpnja) svratiti u Muzej čokolade Zagreb i uz kupljenu kartu iskoristiti priliku za gratis stručno vodstvo prema sljedećem rasporedu: petak 19.15, 20.30 i 21.30 te subota 20.30 i 21.30 sati.

Osim navedenog u petak, 10. srpnja u 18 sati počinje dugoočekivana radionica „Male tajne rada s čokoladom“ na kojoj će zainteresirani posjetitelji u grupama od svega četvero ljudi naučiti kako napraviti čokoladne školjkice za praline i ispravno ih napuniti i zatvoriti, kako od kuverture dobiti čokoladnu pločicu te još par malih tajni velikih čokolatijera. Za ovu priliku Muzej čokolade Zagreb bit će otvoren do 23 sata.

Osim što ćete u Muzeju čokolade Zagreb saznati da je čokolada 97 posto svoje povijesti bila napitak, da su je djeca počela konzumirati tek u vremenu industrijske revolucije te da se u vremenu baroka vjerovalo da čokolada liječi neke teške bolesti, dobro ćete se i zabaviti glumeći velikog astečkog poglavicu Montezumu II, damu s dvora ili vozeći bicikl koji pokreče tvornicu čokolade . Sve ćete to popratiti gorkim i slatkim okusima krute i tekuće čokolade u šetnji kroz dugu i bogatu povijest omiljene slastice. Budući da se u Muzeju degustira čak devet vrsta čokolade posjetitelji se pozivaju da ostave nešto „mjesta“ za desert nakon lagane ljetne večere.

Rezervacija mjesta u vođenoj turi kao i na radionici je obavezna a možete je napraviti pozivom na broj telefona: (01) 2092966.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM