NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

Lado slavi 70. rođendan


Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado je započeo ljetnu turneju, a s tri različita programa obogatit će i ljetnu kulturnu ponudu grada Zagreba.

Tako će se u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u sklopu Međunarodne smotre folklora 12. srpnja moći pogledati dokumentarni film »70« o upravo toliko godina postojanja Ansambla. Ulaz na projekciju je, zbog epidemioloških mjera, ograničen na 100 posjetitelja.

Istog će dana, u sklopu 39. ljetnog festivala klasične glazbe Večeri na Griču, LADO izvesti program „Kak je teško našu ljubav tajiti“ u atriju Galerije Klovićevi dvori. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr.

Na istoj lokaciji, 19. srpnja, u sklopu MSF-a koncert će održati LADO Electro. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr.

-U ovim izazovnim vremenima bilo je potrebno svakodnevni rad i programe ansambla prilagoditi novonastaloj situaciji. Uz koncerte LADO Electra kojim smo krajem lipnja otvorili manifestaciju Ljeto u MSU, Orkestar i solisti Lada će tijekom srpnja izvoditi i svoj vokalno-instrumentalni program.

Cijenjena publika u Slavonskom Brodu, Osijeku, Iloku i Zagrebu s naših dvanaest glazbenika i šest solista glazbom će obići Posavinu, zagrebačko Prigorje, Slavoniju, Baranju, Podravinu, Međimurje i Dalmaciju, rekao je umjetnički voditelj Lada, Krunoslav Šokac.

Ladova ljetna događanja završavaju 21. srpnja projekcijom dokumentarnog filma „70“ u sklopu 67. Pulskog filmskog festivala.