NAJNOVIJE 

  • KB

GREENWAY - za bolju regionalnu mobilnost


Grad Zagreb je objavio kako je u tijeku javno savjetovanje s gospodarskim subjektima za radove na izgradnji i opremanju pilot dijela biciklističke staze Greenway.

Projektom „GREENWAY“ – državna glavna biciklistička ruta br. 2 planira se izgraditi biciklistička prometnica koja prati tok rijeke Save od granice sa Slovenijom do Lijevog Dubrovčaka ukupne duljine 121,6 km.

Izgradnja prometnice podrazumijeva i dodatnu opremu koja uključuje rasvjetu, punjače za e-bicikle (pedelece), odmorišta, parkirališta, info oznake i brojače prometa.

Planira se i uređenje prilaza mostovima kao i uređenje prilaza i spojeva na postojeću biciklističku i cestovnu infrastrukturu.

Cilj projekta „GREENWAY“ je promicanje održive urbane i regionalne mobilnosti, podizanje sigurnosti prometa te osiguravanje bolje povezanosti biciklističkih prometnica na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Osim toga projektom se promiču lokalne prirodne ljepote, ruralni razvoj, aktivni turizam, zdravi životni stil te povezivanje ljudi. Procijenjena vrijednost projekta prema studiji izvodljivosti je 122.931.861,20 kuna.