GREENWAY - za bolju regionalnu mobilnost

9.7.2020

 

Grad Zagreb je objavio kako je u tijeku javno savjetovanje s gospodarskim subjektima za radove na izgradnji i opremanju pilot dijela biciklističke staze Greenway.

Projektom „GREENWAY“ – državna glavna biciklistička ruta br. 2 planira se izgraditi biciklistička prometnica koja prati tok rijeke Save od granice sa Slovenijom do Lijevog Dubrovčaka ukupne duljine 121,6 km.

Izgradnja prometnice podrazumijeva i dodatnu opremu koja uključuje rasvjetu, punjače za e-bicikle (pedelece), odmorišta, parkirališta, info oznake i brojače prometa.

Planira se i uređenje prilaza mostovima kao i uređenje prilaza i spojeva na postojeću biciklističku i cestovnu infrastrukturu.

Cilj projekta „GREENWAY“ je promicanje održive urbane i regionalne mobilnosti, podizanje sigurnosti prometa te osiguravanje bolje povezanosti biciklističkih prometnica na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Osim toga projektom se promiču lokalne prirodne ljepote, ruralni razvoj, aktivni turizam, zdravi životni stil te povezivanje ljudi. Procijenjena vrijednost projekta prema studiji izvodljivosti je 122.931.861,20 kuna.

Please reload

U Plavom cekeru najbolji proizvodi

7.8.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM