NAJNOVIJE 

  • KB

Pomoć mladima bez roditeljske skrbi

-

Opći cilj Projekta “ Mreža za mlade za socijalno uključivanje” je poboljšati perspektivu socijalnog uključivanja i zapošljavanja za mlade bez roditeljske skrbi koji izlaze iz alternativne skrbi, s posebnim naglaskom na mlade majke i mlade maloljetnike s problemima u ponašanju koji su u riziku od napuštanja srednjoškolskog obrazovanja, s posebnim naglaskom na mlade s ovisnošću o kockanju i Internetu, rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijelnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić, prilikom predstavljanja projekta.

Nositelj projekta je Grad Zagreb dok su partneri "Ambidekster klub", „Hrabri telefon“, Udruga „Igra“ za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoć, Udruženje „Djeca prva“, Centar za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz“ i Dječji dom Zagreb. Izvršna direktorica Udruženja "Djeca prva" Sanja Orešković Vrbanec je naglasila kako će u Projekt biti uključeno ukupno 80 osoba mlađih od 25 godina s problemima u ponašanju.

Projekt je započeo s provedbom u svibnja ove godine, traje 24 mjeseca i financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,463.765,84 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM