Briga za starije se nastavlja

6.7.2020

 

 

Zajedničkim projektom Hrvatske i Slovenije pod nazivom  „Integrirani pristup skrbi za starije osobe u kući“, u sklopu EU projekta Cross Care, obuhvaćeno je približno 400 osoba starije životne dobi kojima je pruženo preko 500 usluga zdravstvene pomoći u njihovim domovima, u Gradu Zagrebu.

-Projektom CrossCare preselili smo usluge koje su do sada bile dostupne samo korisnicima u institucionalnom okolišu i u njihovom domu.

Po završetku financiranja aktivnosti iz Proračuna Europske unije uložit ćemo daljnja sredstva iz Proračuna Grada za njihovu održivost, rekao je predsjednik Znanstvenog odbora i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je da je Grad, zahvaljujući ovom projektu,  zaposlio šest radnih terapeuta koji su u periodu od šest tjedana pružali zdravstvene usluge starijim osobama u njihovim domovima te ih posjećivali do tri puta tjedno.

Unatoč završetku projekta, Grad Zagreb je putem Ustanove za zdravstvenu njegu u kući Grada Zagreba osigurao pola milijuna kuna za njihov daljnji rad do kraja ove godine.

 

 

Please reload

U Plavom cekeru najbolji proizvodi

7.8.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM