NAJNOVIJE 

  • KB

Novi upravljački sustav mozak vodoopskrbe


U povodu 142. rođendana gradskog vodovoda, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je modernizirani nadzorno upravljački sustav (NUS) i dispečerski centar VIO d.o.o., u vrijednosti oko 5 milijuna kuna.

A što novi, modernizirani centar predstavlja za sustav racionalizacije vodoopskrbe grada Zagreba objasnio je okupljenima direktor ViO Marin Galijot.

-Ovo je jedna bitna karika, odnosno ishodišna točka za upravljanje sustavom vodoopskrbe grada Zagreba. Ovaj novi sustav je mozak, odnosno srce upravljanja sustavom na način da se prikupljaju i obrađuju sve informacije kako bi se postiglo racionalnije upravljanje sustavom, objasnio je direktor Galijot najavivši da bi kroz šest do osam mjeseci isti ovakav centar trebao biti otvoren i u Folnegovićevoj ulici. Cilj svega ovoga je u konačnici smanjiti gubitke vode, zaključio je.

U cilju što pouzdanijeg i efikasnijeg poslovanja te povećanja kvalitete usluge za korisnike, provedena je građevinska rekonstrukcija i modernizacija prostorija dispečerskog centra, na koji se dnevno pristigne oko 200 poziva, te hitnih intervencija Sektora Vodoopskrbe kako bi se sustav postavio na tehnološku razinu današnjice.

Na teritorijalnom području nadležnosti VIO d.o.o. Zagreb upravlja s više od stotinu vodoopskrbnih objekata koji su smješteni na području Grada Zagreba, Samobora, Svete Nedelje i općine Stupnik. Sve veća potreba povezanosti stručnih službi i dostupnost podataka povećala je zahtjeve na nadzorno upravljački sustav i potrebu za izmjenama i modernizacijom dispečerskog centra kao jedne od ključnih karika vodoopskrbnog sustava.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM