NAJNOVIJE 

  • KB/AGM

Zajedničkim snagama za korak u život


Na ljetnoj pozornici Tuškanac, 27lipnja, s početkom u 21,30 sati, održat će se humanitarni koncert Drage Diklića u sklopu akcije „Korak u život‟ namjenjen prikupljanju sredstava za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji.

Scena Amadeo se već tradicionalno uključila u organizaciju ljetnih koncerata, a nastavak je to jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih priče koju je 2008. godine pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol.

Naime, u Hrvatskoj svake godine dvjestotinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a neki od njih ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju za svoju budućnost i egzistenciju.

Akcijom se otad svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje.

U proteklih dvanaest godina prikupljeno je više od 27 milijuna kuna za 270 studentskih stipendija, dok su prve tri generacije stipendista upravo zahvaljujući ovoj hvalevrijednoj akciji uspješno završile svoje fakultetsko obrazovanje.

Svi ljubitelji Drage Diklića, svojevrsne ikone domaće popularne i jazz glazbe mogu kupiti ulaznice po cijeni od 100 kuna na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac na dan koncerta te na web-portalu Ulaznice.hr.

Ukupan prihod biti će doniran humanitarnoj akciji „Korak u život‟.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM