NAJNOVIJE 

  • KB/ZOO

Divlje ljeto za male istražitelje


U Zoološkom vrtu grada Zagreba će se od 6. srpnja do 4. rujna održavati Divlje ljeto, program namijenjen djeci od završenog 2. do 6. razreda. Tijekom pet dana školarci će, poput slavnih istraživača, proučavati svijet biljaka i životinja.

Djeca će se upoznati s mnogim skupinama životinja i njihovim staništima, a stečeno znanje upotrijebit će u rješavanju izazovnih zadataka koje će pred njih stavljati edukatori.

Vidjet će ima li među životinjama izbirljivaca kada se radi o hrani, a i sami će se okušati u njezinoj pripremi. Uzbudljivo će im biti vidjeti jesu li zadovoljili nepca raznih životinja – od papiga do majmuna. Izrađivat će im i predmete za obogaćivanje životnog prostora.

Na jedan će se dan pretvoriti u detektive te će timskim radom u Zoo laboratoriju riješiti misteriozni slučaj „otete“ žabe.

Što sve rade timaritelji, doznat će iz prve ruke. Štoviše, i sami će naučiti što znači briga za životinje te o čemu sve treba voditi računa tijekom rada u Vrtu.

Upoznat će se i sa sićušnim računalom za programiranje BBC micro:bitom te doznati kako ono može pomoći u istraživanju Zoološkog vrta. Kako ne bi zaboravili životinje koje su upoznali, svoja će zapažanja bilježiti u dnevnik istraživanja.

Školarce na Divljem ljetu očekuju i razne interaktivne igre, a na kraju programa diploma Zoo istraživača.

Program se održava u dvije smjene – prva počinje u 8, a druga u 14 sati. Djeca u Vrtu borave šest sati dnevno od ponedjeljka do petka. Skupina može imati najviše 16 polaznika, a svaku vode po dva edukatora.

Upisi u Divlje ljeto rade se putem internetske stranice Vrta.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM