NAJNOVIJE 

  • KB

Art park slavi peti rođendan


Art park slavi svoj peti rođendan i najavljuju novu ljetnu sezonu u parku Ribnjak koji će ponovno postati jedinstvenom street art galerijom na otvorenom.

“Kauboji, pištolji i feminizam” s potpisom Marina Remića, “Ćilimi za chill” originalnog Tihomira Krkleca Afrike i “Crvena Sonja” Borisa Bare posjetitelje će promatrati iz sva četiri kuta parka, dok će iz krošanja drveća decentno provirivati instalacija “Planet ili plastika?” koju čini pet skulptura napravljenih od doniranih plastičnih vrećica.

-Ove se godine čim više želimo baviti ekologijom i recikliranjem, a na tom je tragu, u suradnji s kiparom Ivom Gašparićem, nastala instalacija Planet ili plastika, koju čine skulpture napravljene od doniranih plastičnih vrećica koje lanac drogerija dm povlači iz prodaje, rekao je Boris Bare, jedan od organizatora Art parka te umjetnički voditelj projekta.

Vikend otvorenja na Ribnjaku će, osim rođendana, obilježiti i ulazak u ljetni dio godine te Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, koji je rezerviran za mladog i talentiranog glazbenika, autora i uličnog svirača Mateja Magdića, poznatijeg kao Matt Shaft

U petak, 19. lipnja, od 18 sati posjetitelji će uživati u provjereno dobrom odabiru glazbe Jeffa Jarunskog i Kune, čime će se pripremiti za uzbudljivu subotu. Naime, 20. lipnja s početkom u 20.30 sati na Ribnjaku će nastupiti Ljetno kino i povesti sve prisutne prema moru, a atmosferu prije koncerta dodatno će zagrijati Agregat Sun.

Nakon vikenda otvorenja Art park na Ribnjaku svakodnevno će ostati otvoren za druženja, od podne do 23 sata, sve do 6. rujna 2020. godine.

Posjetitelji u nastavku ljeta mogu očekivati brojne radionice za velike i male, glazbene i filmske večeri te suradnje s Animafestom i filmskom školom za djecu Frooom, jutarnje satove joge studija Yoga Space, aktivnosti Zelene akcije, sate i sate stolnog tenisa, ljuljanje na Ljuljačci za čitanje, redoviti i omiljeni Buvljak i još mnogo sadržaja za sve generacije.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM