NAJNOVIJE 

  • KB/AGM

Rotarijanci darovali 29 kamera


Rotary klub Zagreb Sesvete donirao je vrijednu termovizijsku kameru koja je postavljena na ulazu u Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, s ciljem što bolje zaštite medicinskog osoblja i zdravstvenih djelatnika od koronavirusa.

Ova kamera ima za cilj prepoznati osobe povišene tjelesne temperature kao potencijalne nositelje zaraznih bolesti te tako pomoći u sprječavanju njihova širenja. Ukupna vrijednost kamere odnosno donacije iznosi 40.000 kuna.

Donacija je realizirana u sklopu velikog distriktnog humanitarnog projekta kojim je hrvatski Rotary donirao 29 termovizijskih kamera zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske.

Vrijednost skupne donacije procjenjuje se na 2, 9 milijuna kuna i svoju će primjenu pronaći, ne samo u aktualnoj borbi s koronavirusom, nego i u budućnosti.

Značajna sredstva za nabavku kamera osigurao je Rotary Hrvatska, a svoj su doprinos dale i tvrtke Dahua Technology te Tehnozavod Marušić prepoznavši vrijednost projekta.

Ispred Rotary kluba Zagreb Sesvete donaciju je ravnatelju Zvonimiru Šostaru i Sandri Šikić uručio predsjednik kluba Časlav Dunović.

Osim ove kamere, sesvetski su Rotarijanci donirali najkvalitetnije zaštitne maske proizvođača 3M Kliničkoj bolnici Sv. Duh, a planira se donacija istih za KB Dubrava.