NAJNOVIJE 

  • agm4317

Medvedgrad svakim danom ljepši

Medvedgrad će ove godine zasjati u novom ruhu.

Uređena je Južna Medvedgradska kula a istočni i zapadni palas su dodatno zaštićeni postavljenim krovom.

Unutrašnji dio Zapadnog palasa modreno je uređen i postavljeno je podno grijanje, a u podrumskom dijelu uređen je prostor namjenjen za ugostiteljske sadržaje.

Unutrašnji dio Istočnog palasa uređen je u srednjovjekovnom ruhu a također i kapelica sv.Filipa i Jakova je dobila novi krov te je cijeli prostor srednjovjekovnog grada upotpunjen s poučnim pločama. Uređen je okoliš i parterne površine, postavljeni su drveni stolovi i klupe, s jedistvenim pogledom na Zagreb.

Nakon završetka ove faze uređenja na red dolazi namještanje prostora i postavljanje muzejskog postava.

Najatraktivniji sadržaji novog“ Centra za posjetitelje Medvedgrad“ bit će smješteni na tri lokacije.

U Južnoj kuli bit će postavljen stalni muzejski postav „U kraljevstvu drevnih šuma“ kojim će biti predstavljene prirodne i kulturne vrijednosti Medvednice. U gornjem dijelu Zapadnog palasa bit će suvenirnica te moderna multimedijalna dvorana ali i muzejski postav „Začarana povijest“, a u podrumskom dijelu će biti ugostiteljski sadržaji.

U Istočnom palasu bit će postavljen muzejski postav „Tajne drevne planine“ sa prikazom srednjovjekovne smočnice i prizorima „Kazališta sjena“.

Realizacijom projekta izgradnje „Centra za posjetitelje Medvedgrad“, ponudit će se novi sadržaji, a osigurat će se i novi kapaciteti za održivo upravljanje prirodnom i kulturnom baštinom te unaprijedit turistička ponuda grada.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM