NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

Započelo Ljeto na Strossu


Ljeto na Strossu ili «Strossmartre» i ove godine donosi nešto od duha staroga pariškog kvarta. Počinje večeras, 11. lipnja i trajat će čak 102 dana.

Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čaša izvrsnog vina ili piva...To je ponuda kojoj već nekoliko godina teško odolijevaju Zagrepčani i gosti našeg grada.

Glazbeni program ovogodišnjeg Ljeta na Strossu kao i ranijih godina obilovat će glazbom koja ce svojom kvalitetom obogatiti ovaj romantični prostor. Biti će tu svega od odličnog jazza, preko evergrena do nostalgične glazbe 50-ih, 60-ih, 80-ih godina. Bit će latino glazbe, autorske, romske pa i duhovite alternativne.

Održat ce se i tradicionalna proslava pola Nove godine sa prigodnim glazbenim programom i vatrometom.

Tijekom popodneva birat će se i najljepsi pas mješanac tzv. Strosser (nagrada: metar kobasica).

U vrijeme festivala Cest is d best ovaj će prostor funkcionirati i kao festivalski klub, mjesto za druženje festivalskih izvodjača, organizatora, sponzora i publike.

Štrossmayerovo šetalište je zasigurno jedno od najromantičnijih šetališta u našem gradu. Smješteno podno same kule Lotrščak, naslonjeno na južne zidine starog grada i bogato zasjenjeno gustim krošnjama kestena.

Nije slučajno odabrano kao mjesto odmora za A.G.Matoša, pa tako i našeg odmora, koeg smo, poslije svega što nam se dogodilo, zasigurno zaslužili.