NAJNOVIJE 

  • KB/AGM

Za stradale u potresu 8000 kuna po bojleru


Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera, vrijedan 41 milijun kuna, za građane Zagreba te Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije stradale u potresu, koji će moći dobiti do 8000 kuna po bojleru.

Uz maksimalno pojednostavljenu proceduru građani se mogu prijavljivati preko sustava za e-prijavu, poštom ili na prijemni ured Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Prije podnošenja elektronskih prijava, korisnici trebaju izraditi svoj korisnički račun, koji će nakon toga moći koristiti i za ostale Fondove programe sufinanciranja.

Sa službenim zaprimanjem zahtjeva, kako elektronskih, tako i onih poslanih poštom ili zaprimljenih u pisarnicu, Fond će započeti 17. lipnja od 9 sati.

Osim prijavnog obrasca s osnovnim podatcima o prijavitelju, građani će trebati priložiti dokaz vlasništva kuće ili stana, dokaz da je zgrada oštećena u potresu te ponudu, predračun ili račun ovlaštenog instalatera ili prodavatelja plinskog kondenzacijskog bojlera, koji ne može biti stariji od 22. ožujka ove godine.

Iz Fonda su najavili da će nakon ovog javnog poziva 25. lipnja objaviti i dugo očekivani Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.