NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Smotra folklora u srpnju


Međunarodne smotre folklora, manifestacija koja svake godine našem gradu donosi gomilu domaćih i inozemnih izvođača održat će se po 54. put i to u razdoblju od 15. do 19. srpnja na različitim lokacijama u Zagrebu.

-Iznimno nam je drago što možemo najaviti da će se ovogodišnja Smotra održati uživo, za razliku od mnogih drugih folklornih smotri i glazbenih festivala. Na ovaj način želimo stanovnicima Zagreba, a i svoj ostaloj publici, ponuditi program koji bi ih mogao uveseliti čak i u ovim teškim vremenima, rekao je umjetnički ravnatelj Smotre, etnolog Tvrtko Zebec.

Tako će se na programu naći izvođači iz raznih područja Hrvatske koji će prvenstveno predstaviti vokalno – instrumentalnu tradiciju svog zavičaja, s plesnim izvedbama tamo gdje će to dopuštati propisane epidemiološke mjere. No osim izvedba raznih folklornih društava, ovogodišnja Smotra nudi doista raznolik izbor popratnih programa u kojem svatko može pronaći nešto za sebe. Od projekcija etnografskih filmova na Ljetnoj pozornici Tuškanac, znanstvenih tribina u Mađarskom Institutu, izložbi u Tehničkom muzeju Nikola Tesla i Kulturno – informativnom centru, sve do glazbenih koncerata u Atriju Galerije Klovićevi dvori.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM