NAJNOVIJE 

  • KB/ZAGREB.HR

Najljepša knjižnica za Rome

-Današnji dan, 8. lipnja, povijesni je dan za romsku zajednicu jer dobili smo jednu od najljepših knjižnica ne samo u Europi nego i svijetu, istaknuo je saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

Zahvalio je gradonačelniku, Gradu i nadležnim ministarstvima koji su omogućili knjižnicu u kojoj se nalazi više od 4000 knjiga,

Knjižnica se nalazi u proszorijama Saveza Romi Kali Sara u Ulici Pavla Hatza. -Još jednom smo dokazali da Zagreb živi svoju multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost i najveće europske metropole mogu učiti od nas, rekao je gradonačelnik Bandić.

Zadnjih dvadesetak godina u suradnji sa romskom nacionalnom zajednicom napravili smo mnogo projekata, a do konca godine u planu nam je i otvorenje Edukativnog centra, za koji je ugovor potpisan, ali zbog novonastale epidemiološke situacije projekt je na žalost prolongiran, kazao je gradonačelnik. Veljko Kajtazi također je istaknuo kako uskoro očekuju i otvorenje najljepšeg parka u Zagrebu u Savskoj ulici, pod nazivom Park 5. studeni, za koji je skulptura već izrađena.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM