NAJNOVIJE 

  • KB

Gradonačelnik darovao štićenike Doma Centar


Zbog koronavirusa i potresa koji je pogodio Zagreb, gradonačelnik Milan Bandić je dva mjeseca kasnije podijelio uskrsne darove štićenicima Doma za starije osobe Centar.

Poklon - paketi su znak pažnje ali i gesta kojom je poručio da se svi trebamo skrbiti za naše starije sugrađane.

Gradonačelnik Bandić je podsjetio na praksu Grada Zagreba i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom da dvaput godišnje, za Božić i Uskrs, daruju korisnike iz 11 domova za starije osobe smještenih na 18 lokacija.

-Prije svega želim zahvaliti korisnicima i djelatnicima Doma na strpljenju, razumijevanju i velikoj odgovornosti koju su iskazali. Zajedničkim naporima i pravodobnom provedbom zaštitnih mjera smo uspjeli spriječiti ulazak virusa u domove za starije osobe. Napravili smo veliku stvar štiteći našu najranjiviju skupinu, istaknuo je gradonačelnik pa je dodao da se nijedna socijalna mjera što se odnosi na osjetljive skupine neće ukidati, usprkos nepovoljnoj ekonomskoj situaciji. Ravnateljica Doma Štefica Karačić je naglasila da je za sve štićenike Doma ovo veliki događaj jer su zbog poštivanja strogih mjera gotovo tri mjeseca bili izolirani. Zahvalila se gradonačelniku na Medalji grada Zagreba koju su dobili za izuzetan doprinos u borbi protiv koronavirusa.