NAJNOVIJE 

  • KB

Magija glazbene i sedme umjetnosti


Ljetna pozornica Kina Tuškanac u tri večeri posvećene filmu i filmskoj glazbi ugošćuje Kino Europa, koje je za građane Zagreba pripremilo pravu kulturnu poslasticu u kojoj će moći uživati sve generacije, kao i istinski poklonici ‘magije’ koju donose posebna djela glazbene i sedme umjetnosti.

Trolist filmsko – glazbenog programa u zagrebačkom kinu pod zvijezdama 12. lipnja, s početkom u 21 sat, otvara projekcija filmskog klasika Ljubav i moda s Bebom Lončar u naslovnoj ulozi, koji će se, nakon restauracije, prvi put javno prikazati onakav kakav je i snimljen. Uz Ivu Robića i Lolu Novaković, prvi put na filmu pojavljuje se i Gabi Novak.

Druga večer, subota, 13. lipnja, rezervirana je za spektakularni koncert, na kojem će Zagrebački solisti izvoditi perjanice filmske glazbe Dalibora Grubačevića, čije autorske skladbe izvučene iz izvornog okvira ponajviše podsjećaju na velike holivudske partiture. Ovaj jedinstveni koncert upotpunit će i gostovanje Simply Brass kvinteta, čime će Grubačevićeva filmska glazba dobiti dodatni kolorit.

Kao šlag na torti, posljednju večer, 29. lipnja, slijedi San filmske noći u režiji glazbene dive Gabi Novak.

Prvi put u svojoj karijeri, ova neponovljiva glazbena osobnost, dama svjetskoga glasa, evocirat će svoju, našu, ali i svjetsku filmsku povijest i estetiku. U bajkovitoj atmosferi Ljetnog kina Tuškanac za klavirom će joj se, pred zagrebačkom publikom, pridružiti i sin Matija Dedić.

Ulaz na sve tri večeri ovog ekskluzivnog događanja je Slobodan.