NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

Etnotekom ususret Međunarodnoj smotri folklora


Pretprogram ovogodišnje Međunarodne smotre folklora Zagreb započinje Etnotekom, projekcijama etnografskih filmova na Ljetnoj pozornici Tuškanac 9. i 10. lipnja u 21,30 sati.

Prikazani etnografski filmovi tematski će se nadovezati na pandemiju korona virusa koja je obilježila ovu godinu, ali i na ljepotu stvaranja u tradicijskoj kulturi.

Dva dana prikazivanja etnografskih filmova tematski su podijeljeni na prikaze o narodnoj medicini te tradicijskom kulturnom stvaralaštvu.

Prikazani filmovi uklapaju se u ovogodišnju temu Međunarodne smotre folklora koja je posvećena Stoljeću Seljačke sloge.

Zajedno s cijelim pokretom opismenjavanja i školovanja hrvatskoga seljaštva, uz Seljačku slogu kao prosvjetnu i dobrotvornu, a ne samo kulturnu udrugu, s dobro postavljenim Seljačkim sveučilištem, Andrija Štampar je u zdravstvenom prosjećivanju oblikovao jasne stavove i postavke socijalne medicine ne samo u hrvatskim okvirima nego i sudjelovanjem u osnivanju Svjetske zdravstvene organizacije.

Stoga su filmovi nastali u sklopu Škole narodnog zdravlja, ali i ostali filmovi koji će se prikazati u direktnoj vezi s nastalom pandemijom uzrokovanom koronavirusom.

Cijena ulaznice iznosi 20 kuna, a zbog nepredvidivih vremenskih prilika, ulaznice će biti moguće kupiti isključivo na dan projekcije (online i na blagajni kina).

Međunarodna smotra folklora održat će se od 15. do 19. srpnja.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM