NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: KB

Dani cvijeća do 6. lipnja


Zbog koronavirusa ovogodišnja, 13. manifestacija Dani cvijeća, skromnija je od ranijih godina, ali mirisa i šarenila ne nedostaje.

Premda Zagrepčani već dva tjedna kupuju cvijeće za svoje balkone i okućnice danas je i gradonačelnik posjetio Tomislavac i pozdravio cvjećare iz tri udruge: Adamovec, Ljubičica i Maćuhica.

Zahvalivši se organizatorima, gradonačelnik Bandić istaknuo je da je ovogodišnja manifestacija skromnija zbog epidemije koronavirusa i potresa koji je zadesio naš grad, ali da je siguran da će sljedeće godine doći na staro s puno više proizvođača i lokacija na kojima će biti organizirana.

Predsjednik Udruge proizvođača cvijeća i sadnog materijala Grada Zagreba Stjepan Tomurad istaknuo je da unatoč svemu posjetitelji imaju priliku razgledati raznovrstan asortiman cvijeća, te dodao da bi domaća proizvodnja mogla biti znatno veća kada bi se manje uvozilo.

Tajnik udruge Ljubičica Drago Čičko kazao je kako je ove sezone slabija prodaja na tržnicama, međutim prodaja putem online virtualnih tržnica je porasla.

Dani cvijeća traju do 6. lipnja i to na Trgu kralja Tomislava i okretištu Dubec.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM