NAJNOVIJE 

  • KB/AGM

Zagrepčanka godine Marija Sekelez


U povodu Dana grada Zagreba, 31. svibnja, uz nazočnost brojnih visokih uzvanika, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održana je svečana dodjela priznanja Grada Zagreba.

General-bojnik Blago Zadro posmrtno je proglašen počasnim građaninom Grada Zagreba. za izniman doprinos u organiziranju obrane Vukovara i uspostavi teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske, čime je trajno zadužio Hrvatsku i Grad Zagreb.

Dramskoj umjetnici, glumici, redateljici i humanitarki Mariji Sekelez uručena je Nagrada Zagrepčanka godine, a 16-ero istaknutih pojedinaca, udruga, ustanova i udruženja dobilo je Nagradu grada Zagreba. Nagrade Grada Zagreba dodijeljene su potpredsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Davoru Miličiću, redateljici Dani Budisavljević, ravnatelju KBC Zagreb Anti Ćorušiću, profesoru na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Krešimiru Ćosiću, Hrvatskom baroknom ansamblu, ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jeleni Lončar, Obrtničkoj komori Zagreb, predsjedniku Hrvatske komore dentalne medicine Hrvoju Pezi, radnoj skupini od 67 znanstvenika i stručnjaka Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i KBC Zagreb koji su uspješno razdvojili sijamske blizanke. Nagrada je dodijeljena i vozaču u Podružnici Čistoća Zagrebačkog holdinga Josipu Smiljčiću, ravnatelju Prirodoslovne škole Vladimira Preloga Zlatku Stiću, atletičarki Lauri Štefanac, profesoru emeritusu Stanislavu Tedeschiju, akademiku i književniku Goranu Tribusonu, predsjedniku Kluba veterana 148. brigade HV-a Milanu Zanoškiju te akademiku Zvonku Kusiću. Milan Bandić. Zahvalio se današnjim laureatima i svima koji su radili na sanaciji Zagreba nakon potresa i u borbi protiv epidemije.

Premijer Plenkaović obećao je znatna sredstva za obnovu Zagreba iz fondova EU, ali uz to će biti potrebna i pomoć grada i države.