NAJNOVIJE 

  • KB/AGM

Beskontaktni spremnici otpada

Grad Zagreb dobio je EcoMobile – beskontaktne pametne spremnike za upravljanje otpadom. U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića spremnici su danas predstavljeni na Europskome trgu, a rezultat su višegodišnjeg rada domaćih stručnjaka. Gradonačelnik Bandić je naglasio da iako živimo u globaliziranome svijetu koristimo i domaće proizvodne kapacitete te ih uspješno implementiramo u svakodnevni život.

Voditelj Podružnice Čistoća Jure Leko je kazao da su spremnici automatizirani i da omogućuju prešanje sadržaja i njegovo smanjenje do 7 puta od početne veličine.

-Kada se spremnik popuni do 80% od svoga kapaciteta, komunalnomu vozilu s pomoću aplikacije stiže informacija te ga u roku od 2 do 3 sata prazni. On se treba nanovo isprazniti sljedeći dan pa tako štedi ljudstvo i mehanizaciju jer klasične spremnike treba prazniti i po nekoliko puta dnevno.

-Ponosni smo jer je instalacija u cijelosti hrvatski proizvod i to u gradu u kojem radimo i proizvodimo, rekao je Aleksandar Ivanović ispred tvrtke EcoMobile. Ovaj proizvod omogućuje beskontaktno odlaganje otpada jer nakon dvije sekunde stajanja ispred njega se mehanizam automatski pokreće otvaranjem vrata. Zeleni otok na ovoj lokaciji uključuje pametne spremnike za odlaganje otpadnog papira, plastične i metalne ambalaže, stakla te sitnoga miješanog komunalnog otpada.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM