Gradonačelnik: Sretan vam Dan državnosti

 

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

odsrca vam čestitam 30. svibnja – Dan državnosti Republike Hrvatske i Dan branitelja grada Zagreba!
Dan kada je 1990. konstituiran prvi višestranački Sabor i kada je Hrvatska  raskinula s komunizmom te  krenula putem samostalnosti i izgradnje slobodnoga i demokratskog društva simbolizira rođenje moderne hrvatske države i njezine  konačne neovisnosti. 
Slavimo ga s ponosom prisjećajući se svih onih koji su tijekom povijesti, boreći se u različitim okolnostima, sanjali slobodnu i samostalnu Hrvatsku.
Osobito smo zahvalni našim braniteljima – najzaslužnijima za ostvarenje toga vjekovnog sna i za mogućnost da vlastitu državu oblikujemo po vlastitoj mjeri, na načelima samopoštovanja, slobode, demokracije, socijalne pravde, solidarnosti i zajedništva.
A to su vrijednosti koje i danas, kad se borimo s posljedicama epidemije koronavirusa i razorna potresa u našem gradu, trebamo više no ikad. Pokazali smo da se znamo nositi s teškoćama, da znamo biti odgovorni, strpljivi, racionalni i solidarni, da znamo biti zajedno,  a na izazove odgovoriti na pravi način dajući najbolje od sebe. 
Izazova je mnogo – gospodarskih, socijalnih i psiholoških. A na njih najbolje odgovaramo  predanim radom, spremnošću da svoju zemlju svakodnevno činimo boljim mjestom za život u kojem se koriste potencijali svakog od nas, mjestom koje pruža šansu za uspjeh i ostvarenje snova – ne zaboravljajući nikad na one koji trebaju našu pomoć.
 Jer, istinsko domoljublje okrenuto je budućnosti, a snagu zajednice prepoznaje u radu, kreativnosti, solidarnosti, odgovornosti.
Na tome tragu, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam vas da s ponosom istaknemo hrvatske barjake te da primjereno okolnostima, dostojanstveno obilježimo i proslavimo DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE! 
To dugujemo sebi i onima koji su za slobodu, neovisnost i demokratske  vrijednosti dali najviše. 
Vaš gradonačelnik,
Milan Bandić

Please reload

Zagrebačka groblja - velika gradilišta

2.7.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM