NAJNOVIJE 

  • KB

Potresno dobar tulum u Ilici 7. lipnja

Projekt Ilica: Q’art 2020. u dramatičnim okolnostima zbog korona pandemije i razornoga potresa, organizirat će 7. lipnja “Potresno dobar tulum” s porukom “Mi građani smo grad!” u Ilici koja će biti zatvorena za promet od 9,30 do 14,30 sati.

Tako će se glavna zagrebačka ulica kroz solidarnost onih koji su uz Ilicu najviše pogođeni, a to su umjetnici, ispuniti bogatim i raznovrsnim umjetničkim i kulturnim programom: umjetničkim akcijama, urbanim kolažima, izložbama, glazbom, plesnim izvedbama i performansima, uličnim revijama, buvljakom i drugim pop-up događajima iznenađenja.

Inicijatori i autori projekta su Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović, dok je ove godine glavni partner projekta kazalište “Gavella” čija je devastirana zgrada dobila crvenu oznaku nakon potresa pa će svoje programe, iznimno ovom prilikom, preseliti u prostor Q’art-a.

– Mi građani vratit ćemo život gradu, našim lokalnim zajednicama, našoj kulturi, radnim mjestima, našim domovima, ulicama, stanovnicima i našim dragim gostima. Nemojmo zaboraviti da nam i dalje predstoji bitka za održivu budućnost u okruženju ekološke, klimatske i moralne devastacije – lokalne i globalne. Mi građani smo prošlost, sadašnjost i održiva budućnost Zagreba!, poručili su iz Projekta Q’art 2020.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM