NAJNOVIJE 

  • KB/AGM

Kerempuh počinje s Gruntovčanima


Nakon dvomjesečne stanke uzrokovane koronavirusom, Satiričko kazalište Kerempuh počinje s radom od srijede, 27. svibnja izvedbom svoje nove predstave „Gruntovčani“, koja je na rasporedu još i 28. i 29. svibnja te 2. i 3. lipnja.

Predstava je, u režiji Borisa Svrtana i Rajka Minkovića, premijerno izvedena početkom ožujka, neposredno prije nastupa pandemije, zbog čega je desetak predstojećih rasprodanih izvedbi moralo biti otkazano. Stoga je vijest o ponovnom povratku „Gruntovčana“ na scenu Kerempuha potaknula lavinu oduševljenja nestrpljive publike na društvenim mrežama kazališta.

Popularna i omiljena dramska serija “Gruntovčani” autora Mladena Kerstnera u režiji Kreše Golika uvodila je brojne televizijske gledatelje u živopisan, autentičan i duhovit prikaz društvenoga života i mentaliteta “malog čovjeka” u fiktivnom podravskom selu. U ovoj priči koja se događa u današnje vrijeme, u 21. stoljeću, zatičemo poznate i nezaboravne likove iz Kerstnerovog remek-djela – Dudeka, Regicu, Presvetlog, Cinobera, Martina, Matulu, Babicu, Besnoga, Greticu i druge – a svi se oni nalaze pred velikim izazovima novoga doba. “Gruntovčani” se svojim humorom dotiču egzistencijalnih problema i ljudskih vrlina i mana oživljavajući pritom svoje likove prepoznatljivim melodioznim kajkavskim dijalektom.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM